Mijn droom wordt werkelijkheid!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Patricia
01 December 2009 | Nederland, Utrecht
Voor een baan bij War Child bleek jarenlange werkervaring vereist, en voor andere projecten in Afrika heel veel geld. Dus besloot ik eerst maar eens te gaan studeren. Kinder- en jeugdpsychologie. En toen werd ik verliefd en vervaagde mijn droom om in mijn eentje naar Afrika te gaan... Tot mijn studie op zijn eind liep en een leven als getrouwde vrouw met een vaste baan en hypotheek wel erg dichtbij kwam. Een documentaire van Compassion was de druppel: Ik moest en zou naar Afrika, en het was nu of nooit!
Ik berekende dat ik het beste in februari kon gaan, zocht tijdelijk werk, en zocht heel internet af naar vrijwilligerswerk met kinderen in Afrika. Maar organisaties waren te duur, te evangelisch, te georganiseerd, te onbetrouwbaar… Toen ik vier maanden had gewacht op een organisatie die een vrijwilligersplek in Zuid-Afrika voor me zou regelen, was ik het zat: ik wilde me niet opdringen, ik wilde iets bijdragen waar ik nodig was! En waarom wilde ik dat ook alweer zo graag? Oh ja, ik voelde me geroepen... Door wie dan eigenlijk? Door God? Misschien vind je het heel vreemd, maar ik besloot te bidden om Gods hulp.
Dat weekend ging ik naar de verjaardag van mijn aanstaande schoonzus, en geloof het of niet, daar zat een man uit Kenia met zijn Nederlandse vrouw. Zij waren direct enthousiast en bereid me te helpen, en mailden een paar bevriende stellen die in Kenia een weeshuis hebben. Ik kreeg de websites van deze weeshuizen, en één daarvan sprak me bijzonder aan.
Maar inmiddels had Zuid-Afrika toch ineens een uitdagend project voor me gevonden en hadden mijn plotselinge sollicitaties ook zijn vruchten afgeworpen: ik kon gaan lesgeven in Ghana, een project opzetten in Zuid-Afrika, of kinderen met autisme en het syndroom van Down gaan begeleiden in Kenia. Of werken in het weeshuis... De enige optie die echt op mijn pad was gekomen, maar waar de uitdaging minder groot leek dan bij de andere projecten... Weer besloot ik te bidden, deze keer om hulp bij mijn keuze.
Een vriendin vroeg me waarom ik eigenlijk persé iets met mijn stude wilde en niet gewoon naar het weeshuis ging om daar heerlijk twee maanden voor die kindjes te zorgen. Die nacht droomde ik over het weeshuis, en de volgende ochtend in de kerk smolt ik bijna toen er vijf baby’tjes gedoopt werden. ’s Avonds was er een sing-in, en daar werd gepreekt over nemen en geven. Ben je bewust van en dankbaar voor wat je ontvangt van God? En geef je het ook terug? Wat ik heb ontvangen, naast de mogelijkheid om kinderpsycholoog te worden, is heel veel liefde van mijn ouders en familie, en een liefdevolle vriend die nu mijn verloofde is. En toen wist ik het zeker: Ik moest naar dat weeshuis om deze kinderen wat van de ouderlijke liefde te laten voelen die ik in overvloed ontvangen heb.
Thuis opende ik direct mijn e-mail om contact te leggen met het weeshuis, en toen stond daar een e-mail van de eigenares van precies dat weeshuis. Zij zou het fantastisch vinden als ik daar twee maanden kwam werken, en vroeg of ik alle kinderen wilde screenen op trauma’s en eventueel therapie geven... Wauw!
4 januari vertrek ik naar Mombasa!!
01 December 2009 - 10:15
Harmen:
Mooooi :) -
01 December 2009 - 13:38
Mama:
zó trots op jou! -
01 December 2009 - 13:56
Rianne:
Wow, ik heb er hier en daar al wat van meegekregen natuurlijk maar nu ik alles bij elkaar lees denk ik wat een verhaal...echt alsof het zo moest zijn! -
01 December 2009 - 14:06
Eef:
Nice Paat, ben benieuwd hoe het verhaal verder gaat......heb me geabonneerd. Tot vanaaf! -
01 December 2009 - 15:52
Laura:
oe het gaat echt al heel snel gebeuren :) ben heel blij voor je. ben zo benieuwd naar je ervaringen en hoop daarom ook dat je daar internet hebt en ons op de hoogte kunt houden... we moeten nog wel even voor die tijd afspreken hoor!
liefs laura -
01 December 2009 - 16:54
Maria:
Wat bijzonder dit van jou te lezen, te horen.
Het past in de weg die jij ging en gaat en een periode daarvan mocht ik met jou die weg gaan.
Op op deze wijze met jou op weg te mogen gaan is heel bijzonder.
Heel veel succes.
03 December 2009 - 07:51
Sanne:
Wat een mooi verhaal! :-D Ik vind het supertof voor je! -
06 December 2009 - 15:48
Gerdien:
Hej Patricia,
Oei, ik kan mijn tranen moeilijk bedwingen! Je had het gisteren al verteld, maar nog niet alles, blijkt nu; -D. Geweldig; ga, ga met God, op weg om liefde te delen.
Voor dat je vertrekt hoop ik je nog een aantal keren te ontmoeten; jammergenoeg is het aantal keren en de duur best beperkt denk ik...
Een hele goede voorbereidingstijd nog toegewenst!
Liefs van aanstaand schoon'zussie'